TARieven therapie

 

Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en hieraan zijn geen kosten verbonden.

De intake (60 – 90 minuten), observatie- (45 minuten) en spelsessies (45 minuten) bedragen 80 euro per sessie. De verslaglegging van de sessies en het opstellen van het behandelplan zijn hierbij inbegrepen.

Voor oudergesprekken en ouderbegeleiding wordt 80 euro per uur in rekening gebracht.

De therapeut -in toestemming met de ouders- voert soms ook gesprekken met de leerkrachten of andere relevante betrokken partijen rondom het kind.

De tarieven zijn inclusief btw.

Consultancy werk

Noura hanteert geen vast bedrag voor consultancy opdrachten. De kosten hangen af van het type opdracht en de opdrachtgever. Noura vindt het belangrijk om naast internationale organisaties, juist haar services te kunnen aanbieden aan meer lokale en grassroots organisaties. Het bedrag is daarom afhankelijk van het budget en de omvang van de betreffende organisatie.

Vergoedingen & voorwaarden

Noura is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ylva van den Berg is gediplomeerd en geregistreerd lid van de NVVS. De NVVS initieert contacten met de zorgverzekeraars om vergoedingen voor speltherapie te bewerkstelligen. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt speltherapie (gedeeltelijk) via de aanvullende verzekering.

Koel & Co

Noura is lid van de coöperatie Koel & CO, die contracten heeft met de gemeenten in Noord-Holland. Bij meer complexe problematieken, kan een kind een verwijzing krijgen voor therapie. De speltherapie valt dan onder de jeugdhulp en wordt door de gemeente volledig vergoed. Als verwijzer gelden de huisarts (die maakt een verwijsbrief), iemand van het wijkteam/jeugdteam van de gemeente, een jeugdbeschermer of een medisch specialist.

https://koelenco.nl/

 

Bocah Donya

Noura werkt in onderaanemerschap voor de organisatie Bocah Donya in de regio Heerhugowaard en Alkmaar. Bocah Donya biedt interculturele ondersteuning en advies aan kinderen, jongeren en gezinnen. Bocah Donya heeft contracten met de gemeenten in deze regio.

https://www.bocahdonya.nl/

 

Kind en jeugd vaktherapie amsterdam

Noura is werkzaam voor Kind en Jeugd Vaktherapie Amsterdam, die alle vormen van vaktherapie biedt voor kinderen (2,5 tot 18 jaar) voor de reguliere behandeling van psychosociale en psychiatrische problematiek.

https://www.kindenjeugdtherapieamsterdam.nl/